Billetter

Danemordet

Danemordet

Forestillingen 2022

Historien i årets forestilling foregår i England. Her vil den engelske konge, Edmund Jernside have alle danere ud af England. Efter Edmunds overbevisning gøres dette bedst ved at udrydde dem ved det, der senere bliver kendt som Danemordet.

Edmund starter processen i York. Næsten alle byens indbyggere dræbes af de engelske krigere. Her i blandt er Svend Tveskægs søster, Gundhild. Edmund dræber hende personligt for at opildne Svend Tveskæg til at gå i krig. Dermed kan han sikre sig opbakning til udryddelsen fra de engelske stormænd.

Den eneste, der overlever nedslagtningen i York, er Sigrid, Gundhilds datter. Hun får hjælp til at flygte af den engelske kriger Will, der tvivler meget på Edmunds beslutning om at nedslagte alle danere.

Efter en lang og udmattende flugt falder Sigrid bevidstløs om i skoven. Her findes hun af Wills storebror, Owen, der tager hende med hjem til sin landsby. Owen og Wills mor, Magdi plejer Sigrid, så hun igen kan komme på fode.

Imens er Svend Tveskæg rasende over drabet på sin søster og hendes datter, hvorfor han drager i krig mod Edmund – som denne rigtigt nok forudså.

Hjemme hos Magdi er Sigrid kommet på benene igen, da Will uventet kommer hjem til landsbyen. Sigrid og Will genkender hinanden fra York. Først er Sigrid bange for Will, men som tiden går bliver de to rigtigt glade for hinanden.

Da Will tager afsted for at stoppe Edmund i krigens sidste slag, skynder Sigrid sig efter ham for at forhindre, at han bliver dræbt.

Instruktør Louise Schouw