Billetter

Værd at vide

Information

Friluftsteateret

Vikingespillets fantastiske friluftsscene ligger direkte ned til Jels Nedersø og er opbygget som et amfiteater med tilskuerpladser i trappeform. Som tilskuer sidder du på græs, så det er en rigtig god ide at medbringe et tæppe eller puder til at sidde på, da jorden kan være kold og fugtig. Det er muligt at leje stole, både i forbindelse med billetkøbet online og ved ankomst til friluftsteateret (bemærk dog at vi har et begrænset antal stole). Vi anbefaler at leje stolene online i forbindelse med billetkøb, således at du er sikret en stol, hvis efterspørgslen er stor.

Række 13 består af bænke uden ryglæn og række 14 består af bænke med ryglæn.

 

Ved regnvejr

Paraplyer er desværre ikke tilladt, da det ødelægger udsynet for de andre gæster, så husk regnjakken i tilfælde af regnvejr.

 

Rygning

Det er ikke tilladt at ryge på tilskuerpladserne og/eller på sidetrapperne til friluftsscenen.

 

Parkering

Vikingespillets parkeringsplads ligger lige ved friluftsteateret og parkeringen er ganske gratis. Da der er mange biler der forlader området samtidig, så giv jer god tid, nyd f.eks. et stykke musik i Valhal (der er gratis adgang alle dage – undtaget lørdage) og undgå køen ud af byen.

 

Handicapforhold

Kørestolsbrugere har gode muligheder for at overvære Vikingespillet, idet der er særlige kørestols- og ledsagerpladser. Desuden er der flere handicaptoiletter tæt ved friluftsscenen. Kørestolspladser kan kun bestilles ved kontakt til sekretariatet på 74 55 21 10 eller info@jelsvikingespil.dk.

 

Toiletfaciliteter

Der findes gode toiletfaciliteter ved tilskuerskuerpladserne og ved vikingetorvet.

Til vore yngste gæster

Når vi laver et vikingespil, synes vi, det er vigtigt, at det både er dramatisk, spændende og flot. Det gør vi, fordi vi gerne vil give alle vores gæster en stor oplevelse.

Det betyder, at der i vores vikingespil kan ske noget, som du synes ser farligt ud eller måske ligefrem bliver bange for. Det kan være vikinger, der kæmper og måske dør; måske bliver der sat ild på et hus eller en borg; måske bliver en af vikingerne dræbt eller får hånden hugget af.

Når du ser det, skal du huske på, at det, vi laver, er teater. Vikingerne har øvet sig rigtigt mange gange for at få det til at se ud, som om det er virkeligt. Men de har også øvet sig for at være sikker på, at ingen kommer rigtigt til skade. Når spillet er slut, og lyset er slukket, er alle huse og vikinger stadigvæk hele. For vi skal nemlig bruge både huse og vikinger til forestillingen igen i morgen.

Når du føler et sug i maven, har du det lige præcist, som vi håbede på, da vikingerne øvede sig. I et teater skal det føles lidt som virkelighed, og et vikingespil skal være en oplevelse for alle dine sanser.

Hvis du stadig synes, det er lidt farligt, synes vi, du skal snakke med en voksen om det – for det er faktisk bare noget vi leger.

 

Medbragt mad

Vikingespillets gæster er velkommen til at spise den medbragte mad i det naturskønne område ved friluftsscenen. Der er opstillet borde og bænke på vikingetorvet samt på terassen med udsigt over søen. Det er ligeledes tilladt at medbringe og nyde mad og drikke på tilskuerpladserne, både før og under forestillingen. Ved søbadet findes envidere flere grillsteder til fri afbenytning.

 

Hunde

Hunde, uanset størrelse, må ikke medbringes på tilskuerpladserne.

 

Førstehjælp

Der er altid en uddannet førstehjælper tilstede ved friluftsscenen som kan yde førstehjælp, og har samtidig mulighed for at tilkalde ambulance og lægehjælp.

 

Rigtig god fornøjelse!