Billetter

Værd at vide

Information

Friluftsteateret

Vikingespillets fantastiske friluftsscene ligger direkte ned til Jels Nedersø og er opbygget som et amfiteater med tilskuerpladser i trappeform. Som tilskuer sidder du på græs, så det er en rigtig god ide at medbringe et tæppe eller puder til at sidde på, da jorden kan være kold og fugtig. Det er muligt at leje stole, både i forbindelse med billetkøbet online, efter billetkøbet på denne side eller ved ankomst til friluftsteateret (bemærk dog at vi har et begrænset antal stole). Vi anbefaler at leje stolene online i forbindelse med billetkøb, således at du er sikret en stol, hvis efterspørgslen er stor.

Række 13 består af bænke uden ryglæn og række 14 består af bænke med ryglæn (det er ikke muligt at benytte en lejet stol på række 14).

Hvis man ikke ønsker at leje en stol, så er det også muligt at sidde på hynder, tæpper mv. Det er dog ikke tilladt selv at medbringe stole på amfiteateret.

 

Parkering

Vikingespillets parkeringsplads ligger lige ved friluftsteateret og parkeringen er ganske gratis. Da der er mange biler der forlader området samtidig, så giv jer god tid, nyd f.eks. et stykke musik i Valhal (der er gratis adgang alle dage – undtaget lørdage) og undgå køen ud af byen.

 

Opladning af elbilen?

Hos Jels Vikingespil har vi desværre ingen lade standere til elbiler, men i Jels findes der flere offentlige ladere, som du kan benytte. Vi har kendskab til følgende lade standere:

  • 2 stk. 22 kW ladere fra Ewii på Søvej 5C (afstand ca. 200 m.)
  • 2 stk. 22 kW ladere fra Ewii på Søvej 5A (afstand ca. 400 m.)
  • 6 stk. 22 kW ladere fra Ewii på Ørstedvej 10 (afstand ca. 600 m.)
  • 2 stk. 22 kW ladere fra Spirii på Dixensvej 5 (afstand ca. 800 m.)
  • 2 stk. 22 kW ladere fra Clever på Krygersvej 2 (afstand ca. 950 m.)

 

Handicapforhold

Kørestolsbrugere har gode muligheder for at overvære Vikingespillet, idet der er særlige kørestols- og ledsagepladser. Desuden er der flere handicaptoiletter tæt ved friluftsscenen. Kørestolspladser kan kun bestilles ved kontakt til sekretariatet på 74 55 21 10 eller info@jelsvikingespil.dk.

 

Medbragt mad

Vikingespillets gæster er velkommen til at spise den medbragte mad i det naturskønne område ved friluftsscenen. Der er opstillet borde og bænke på vikingetorvet samt på terassen med udsigt over søen. Det er ligeledes tilladt at medbringe og nyde mad og drikke på tilskuerpladserne, både før og under forestillingen. Ved søbadet findes envidere flere grillsteder til fri afbenytning.

 

Ved regnvejr

Paraplyer er desværre ikke tilladt, da det ødelægger udsynet for de andre gæster, så husk regnjakken i tilfælde af regnvejr.

 

Til vore yngste gæster

Når vi laver et vikingespil, synes vi, det er vigtigt, at det både er dramatisk, spændende og flot. Det gør vi, fordi vi gerne vil give alle vores gæster en stor oplevelse.

Det betyder, at der i vores vikingespil kan ske noget, som du synes ser farligt ud eller måske ligefrem bliver bange for. Det kan være vikinger, der kæmper og måske dør; måske bliver der sat ild på et hus eller en borg; måske bliver en af vikingerne dræbt eller får hånden hugget af.

Når du ser det, skal du huske på, at det, vi laver, er teater. Vikingerne har øvet sig rigtigt mange gange for at få det til at se ud, som om det er virkeligt. Men de har også øvet sig for at være sikker på, at ingen kommer rigtigt til skade. Når spillet er slut, og lyset er slukket, er alle huse og vikinger stadigvæk hele. For vi skal nemlig bruge både huse og vikinger til forestillingen igen i morgen.

Når du føler et sug i maven, har du det lige præcist, som vi håbede på, da vikingerne øvede sig. I et teater skal det føles lidt som virkelighed, og et vikingespil skal være en oplevelse for alle dine sanser.

Hvis du stadig synes, det er lidt farligt, synes vi, du skal snakke med en voksen om det – for det er faktisk bare noget vi leger.

 

Rygning

Det er ikke tilladt at ryge fra det sted hvor du har vist din billet og frem til og med tilskuerpladserne – heller ikke på sidetrapperne til friluftsscenen. Rygeforbuddet gælder al tobaksrygning samt brug af e-cigaret.

Vi har etableret et antal rygezoner, hvor vi henstiller til at al rygning foregår. Tak fordi du tager hensyn!

 

Toiletfaciliteter

Der findes gode toiletfaciliteter ved tilskuerskuerpladserne og ved vikingetorvet.

 

Hunde

Hunde, uanset størrelse, må ikke medbringes på tilskuerpladserne.

 

Førstehjælp

Der er altid en uddannet førstehjælper tilstede ved friluftsscenen som kan yde førstehjælp, og har samtidig mulighed for at tilkalde ambulance og lægehjælp.

 

Brug af ledsagekort

Hvis du ønsker at gøre brug af et eller flere ledsagekort, så er det muligt hos os. Du skal henvende dig til vores sekretariat på 74 55 21 10 eller info@jelsvikingespil.dk, hvor du vil kunne købe billetterne til udlevering ved vores Billethus på Valhaltorvet, hvor ledsagekortet skal fremvises. Du skal IKKE bestille billetter selv på forhånd, men i stedet oplyse os om hvilken dag du ønsker billetterne til og ca. hvor du gerne vil sidde.

Hvis du har købt billetter på forhånd, så gælder vores normale regler for ændringer af købte billetter.

 

Rigtig god fornøjelse!