Billetter

Valdemar i Viking

Valdemar i Viking

Forestillingen 2012

Årets forestilling “Valdemar i Viking” var skrevet af Martin Miehe-Renard, inspireret af “Rigs vandring” fra den Nordiske mytologi, hvor Guden Heimdal,i skikkelse af Rig, besøger Midgård (menneskenes verden) og gør sig til stamfader for de tre klasser af mennesker: bønder, stormænd og trælle.Vores “Rig”, hedder Valdemar og er hovedpersonen i forestilligen anno 2013.
Valdemar er ung, smuk og modig og har trukket en ligeså ung, smuk og modig kvinde, Thyra, med sig som sin sparringspartner. De to unge, hvirvles ind i et drømmemareridt, hvor Guderne Odin, Thor, Freja, Loke og Njord har vigtige roller, og i den grad blander sig i forestillingen, mens de skændes indbyrdes! Når selv Guder ikke kan enes, hvordan skal vi andre så kunne? Det unge par skilles og hver især møder de forskellige historiske vikinger. Thyra stifter bekendtskab med de berømte og frygtindgydende Jomsvikinger, som holder til på øen Wolin (tæt ved Polen/Tyskland i Østersøen). Jomsvikingernes høvding Palnatoke, finder stor interesse i den Thyra og er tæt på at ofre hende til ….Guderne!
Nornerne Urd, (fortid) Verdante (nutid) og Skuld (fremtid), også kaldet skæbnegudinderne, blander sig, og “spinder” deres tråde, så handlingen ikke bliver helt, som Guderne forventer. Nornerne møder vores unge helt, Valdemar og sætter ham på en prøve, hvor han takket være sin kløgt, bliver til en holden, for ikke at sige rig, mand. Og der er da næsten ingen ende på, hvad hans rigdom bliver brugt til! Store fester med vin, mad, skønne unge letpåklædte dansepiger, gøgl, osv. Han nyder det kvindelige selskab og deres fristelser, med en deraf følgende børneflok, i en grad så han næsten glemmer sin smukke sparringspartner! Men så: Løfter Thor sin hammer ”Mjølner” og buldrer og brager, så krigen bølger frem og tilbage mellem vikinger, bønder, borgere, børn, valkyrier til hest og enkelte stakkels hovedløse trælle. Vores to hovedpersoner Valdemar og Thyra mødes igen, ryg til ryg i en gigantisk slutkampscene.
Instruktør Thomas Howalt

Instruktør Pierre Miehe-Renard