Billetter

Krakes Kæmper

Krakes Kæmper

Forestillingen 2021

Fortællingen starter i Sverige, hvor den danske konge, Rolf Krake er taget til op med sine kæmper – de største krigere i hans tjeneste – for at hjælpe sin mors mand Kong Adils med at bekæmpe den norske konge. Allerede i Sverige møder vi de bedste af Krakes kæmper, nemlig Bjarke og Hjalte, der har et venskab, der går langt tilbage. De to får følgeskab af Signe, som er en af de nyeste kæmper. Gennem stykket udvikles der et kærlighedsforhold mellem Hjalte og Signe. Og de ender med at stifte familie.

Hjemme i Danmark er Rolf Krakes søster, Skulda, træt af sin bror som konge. Hun mener, at han ikke tænker på landets bedste, men kun på at nyde livet. En mening, som hun stortset er ene om. Skulda vil have sin egen mand på Danmarks trone og sig selv som dronning. Skuldas mand Hjarvard er forvalter af Danmark, mens Rolf Krake er på togt. Han er vellidt af folket og meget hjælpsom, men ønsker ikke selv kongemagten.

Da Rolf Krake vender hjem efter togtet til Sverige, får de tre kæmper nys om Skuldas holdning, men da der på dette tidspunkt ikke er noget konkret at sætte fingeren på, gør de i første omgang ikke mere ved sagen. Men Skulda sætter sin plan om at få væltet Rolf Krake af tronen i værk i det skjulte. Og hun hyrer Thorkil Grim, der har et horn i siden på Rolf Krake, til at gøre en ende på hans liv.

Meget langsomt får Skulda vendt Hjarvard mod Rolf Krake. Dette sker dog mest ved, at Hjarvard selv erfarer, at Rolf Krake nok er elsket af folket og en god hærfører, der altid bringer stort bytte med hjem, men han forstår ikke de finere detaljer i at være konge, og hvordan man bruger diplomati fremfor styrke til at styre.

Til sidst finder de tre kæmper ud af, at Skulda har sat handlig bag sine ord. Og mens den nu højgravide Signe må blive hjemme, sætter Bjarke og Hjalte i fuld fart efter Thorkil Grim og hans mænd for at stoppe attentatet på Rolf Krake.

Instruktør Louise Schouw