Billetter

Svend Tveskægs Skat

Svend Tveskægs Skat

Forestillingen 2011

Årets forestilling var en humoristisk fortælling med skarpe stikpiller til nutiden. Svensken skal kastes på porten. Broderstriden mellem de gule og de blå slår ud i lys lue i fortællingen “Svend Tveskægs skat”.
Danernes blå vikingekonge må afbryde sit togt i England for at tage hjem og sætte de gule svenskere på plads. Det siges, at Svend Tveskæg har en skat med hjem fra sit togt i England, men har han nu også det? Og hvad er det i givet fald for en skat? Og hvor er den – hvis den altså er der? Spørgsmålene står i kø.
Dansken er lige ved at tabe slaget, da den svenske høvdingedatter Sigrid blander sig i kampen til held for Svend Tveskæg. Han fanger Sigrid og truer med at slå hende ihjel, hvis ikke svenskerne forlader landet. Det gør hendes far Skogul Toste mør, så han stikker af, og tilbage står Svend Tveskæg med et nyt problem, da folket kræver Sigrids hoved på et fad som hævn for svenskens ydmygende undertrykkelse. For Tveskæg henretter ikke Sigrid – han lader bare som om. Selv over for sin egen kone Gunhild.
Instruktør Michael Asmussen

Instruktør Michael Asmussen