Billetter

Ulvesommer

Ulvesommer

Forestillingen 2018

Den 42. forestilling, Ulvesommer, på Danmarks flotteste friluftsscene i Jels er fyldt med modsætninger.

Vi følger historien om Eydis, der er datter af den lokale gode, og oplever hendes kamp mod hendes fars vilje. Eydis ønsker at leve sit liv på én måde, men mødes af farens krav om at gøre sin pligt over for slægten. Et valg skal tages.

Eydis er en helt almindelig ung kvinde, der kommer ud for ganske ualmindelige ting. Da Eydis bliver bidt af en ulv, og en del af dens ånd forplanter sig i hende, skabes der et helt særligt bånd mellem dem. Dette går ikke ubemærket hen, for en sygdom griber Eydis. Hendes mor og søstre må drage ud på en sælsom rejse for at finde en kur til hende, da de gængse helbredelsesmetoder ikke virker. Så de må søge en overnaturlig hjælp.

Sideløbende med dette ser vi et kærlighedsforhold udvikle sig mellem Eydis og den nye unge træl, Brennan.

Et forhold, der er uacceptabelt for samfundet. På ingen måde kan man godtage, at en ung, smuk godedatter forelsker sig i en simpel træl. En fri kan ikke danne par med en ufri.

Trællene kan som udgangspunkt ikke indordne sig under de frie mænds styre, så det kommer til et oprør. Eydis’ far må tage kampen op mod dem, samtidigt med at han kæmper med sin sygdom, der er forårsaget af et sår i hans sidste kamp. Et dødeligt sår, der gør, at han nu skal have fremtiden sikret, før han ligger sig til at hvile for sidste gang.

Hele vejen gennem fortællingen mødes det ordnede med det kaotiske, det mandlige stive og urokkelige princip, med det kvindelige rummelige og bevægelige princip.

Så velkommen til Jels, læn jer tilbage, og lad jer indhylle i et brusende drama med kampe, mysterier og kærlighed i sommeren 2018.

Instruktør Thomas Howalt

Instruktør Thomas Howalt