Billetter

Vikingerne nåede målet

Da Jels-vikingerne søndag aften slukkede projektørlyset efter den sidste forestilling med Thor, hammer og kærlighed, var det med armene over hovedet, en ukuelig stolthed og store smil. Vikingerne nåede deres ellers ret optimistiske håb om, at 2017 skulle blive året hvor de atter rundede 20.000 besøgende til deres forestillinger. Sidst det skete var tilbage i 1986.

Trods adskillige truende vejrvarsler om skybrud, som heldigvis ikke endte med at holde stik, valgte 20.128 gæster alligevel at tilbringe en sommeraften i vikingernes selskab. Det har nu heller ikke skortet på de gode anmeldelser af forestillingen, både aviser og familieanmeldere gav forestillingen topkaraktér – ligesom man på vikingespillets Facebook-side har kunnet følge med i gæsternes mange rosende tilbagemeldinger.

“Det vidner om, at vi har ramt den rette kombination af underholdning for hele familien. Fra velkomstvikingerne der tager imod gæsterne på torvet, boderne der forsøder gæsternes aften med både souvenirs, mad og drikke, buffeten i Valhal, til forestillingen og den efterfølgende fest i Valhal”, udtaler formand Bruno Bennedsen.

Nu går vikingerne i gang med det store oprydningsarbejde. Scenen skal tømmes, rekvisitter og kostumer skal tilbage på det store lager – og bestyrelsen skal have gjort endelig status over året der er gået. Men allerede inden 2017-sæsonen er afsluttet, er man for længst gået i gang med forberedelserne til næste års forestilling, som bærer titlen ”Ulvesommer”.

Dette års manuskriptforfatter, Thomas Howalt, både skriver og instruerer 2018-forestillingen, og skal i samarbejde med fægteinstruktør, David Owe, gøre et ihærdigt forsøg på at overgå dette års store succes.

Gæsterne kan således også næste år forvente masser af kærlighed, dramatik, og kampe på liv og død på den smukke friluftsscene i Jels, når vikingerne fra fredag den 6. juli 2018 åbner dørene til forestillingen “Ulvesommer”. Billetsalget starter fredag den 1. december 2017.