Billetter

Jels-vikingerne lander rekordoverskud

Jels-vikingerne har nu fået gjort regnskabet op efter sommerens togt med Thor, hammer og kærlighed. Den 41. udgave af Jels Vikingespil endte med et rekordoverskud.

På den netop overståede generalforsamling, kunne Jels Vikingespil løfte sløret for årets regnskabsmæssige resultat – og sagt på godt jysk, så var det ikke så ringe endda. Årsregnskabet viser et rekordoverskud på ikke mindre end 569.000 kr., hvilket er det bedste resultat i vikingernes 41-årige historie.

Det flotte tal på bundlinjen er ikke kommet af sig selv, men er et resultat af flere års ihærdigt arbejde i vikingespillets mange afdelinger.

“Det super flotte resultat er kommet i land ved hjælp af en rigtig god indsats hele vejen rundt i organisationen, men i særdeleshed igennem vores afdelingsledere, som ser på hvor vi kan købe fornuftigst ind og hvor vi kan genbruge noget fra tidligere år”, forklarer Bruno S. Bennedsen, formand for Jels Vikingespil.

Vikingernes regnskabsfører Leif Rasmussen har efter hele 37 år, hvor han frivilligt har haft ansvaret for økonomien, valgt at gå på en velfortjent pension.

Den magiske grænse brudt
Tilskuermæssigt var årets stykke også et godt år. 20.128 tilskuere så hvor meget Thor skulle igennem, for at vinde sin hammer og kærligheden tilbage. Dermed blev den magiske grænse på 20.000 tilskuere brudt på den sidste spilleaften. Der har ikke været så mange tilskuere til Jels Vikingespil siden 1986, hvor Jels-vikingerne havde 10 års jubilæum.

Forberedelserne til “Ulvesommer”, som er titlen på næste års forestilling, er allerede i fuld gang. Dette års manuskriptforfatter, Thomas Howalt, både skriver og instruerer 2018-forestillingen, og skal i samarbejde med fægteinstruktør, David Owe, gøre et ihærdigt forsøg på at overgå dette års store succes.

Gæsterne kan således også næste år forvente masser af kærlighed, dramatik, og kampe på liv og død på den smukke friluftsscene i Jels, når vikingerne fra fredag den 6. juli 2018 åbner dørene til forestillingen “Ulvesommer”. Billetsalget starter fredag den 1. december 2017.