Billetter

Vikingerne melder klar til Ringguldet

I disse dage justeres de sidste detaljer, inden Jels-vikingerne melder alt klar til årets forestilling Ringguldet, der har premiere fredag den 5. juli.

De sidste mange aftener har man i Jels kunnet høre replikker fra årets forestilling, Ringguldet, gjalde ud af højttalerne ved den smukke friluftsscene ved Nedersøens bred. Instruktør Louise Schouw giver dessiner til de frivillige skuespillere, som prøver scenerne igen og igen. Også de professionelle lys- og lydmænd er i fuld sving. De tilpasser opsætningen og laver de sidste justeringer, inden det hele overlades til de mange frivillige bag Jels Vikingespil.

“Det er fuld gang i alle vores afdelinger og selvom det måske kan se lidt kaotisk ud lige nu, så er jeg sikker på at vi bliver helt klar til at tage imod publikum – helt ligesom i de foregående 42 år”, lover Bruno S. Bennedsen, formand for Jels Vikingespil.

Allerede onsdag den 3. juli åbner vikingerne dørene til en forpremiere på årets forestilling. Her er bl.a. pressen, samarbejdspartnere og tidligere instruktører inviteret til at overvære årets første forestilling. Som privatperson har man også mulighed for at overvære forestillingen denne aften. Tilmed til nedsat pris.

“Vi tilbyder et mindre antal billetter til nedsat pris til vores forpremiere, da gæsterne må acceptere at der kan gå pressefotografer rundt, som fra tid til anden kan genere udsynet en smule”, fortæller Bruno S. Bennedsen. Billetprisen denne aften er blot 90 kr. for en voksen og 55 kr. for et barn, så her er en unik mulighed for at få en særlig sommeroplevelse på budget. Bemærk: De sidste billetter til denne forestilling frigives først mandag den 1. juli.

Årets forestilling, Ringguldet, handler om Gorm den Gamles kamp for at samle Danmark under et banner. I stykket følger man ham på hans rejse fra England tilbage til Danmark, hvor han som udenforstående skal overbevise de siddende stormænd om, at han er den rette til at være deres herre. Til dette gør han brug af den store guldskat, han har med sig. Mellem kampe og udfordringer med stormændene får Gorm heldigvis også tid til kærligheden.

Ringguldet har premiere fredag den 5. juli og spilles hver aften til og med den 21. juli med undtagelse af søndag den 14. juli, hvor vikingerne holder en velfortjent fridag. Søndag den 7. juli er en eftermiddagsforestilling med start kl. 16.00, mens der alle andre dage er forestillingsstart kl. 20.00. Billetter kan købes online lige her.

Fotos: Frank Cilius.