Billetter

Sommerspillene i Danmark er truet

Fra Jels Vikingespil har vi i dag, sammen med en række andre danske sommer- og festspil, sendt et brev til Kulturminister Joy Mogensen i erkendelse af, at ingen af de præsenterede hjælpepakker til kulturlivet dækker sommer- og festspillene i Danmark.

For vores vedkommende i Jels Vikingespil ser vi ind i en økonomi, der går fra et budgetteret overskud på omkring 500.000 kr. til et underskud på en million kroner. Det er penge vi selvsagt kunne bruge på at styrke vores forening og hele vores setup omkring et af Danmarks største sommerspil.

Vi havde forventet at spille for minimum 20.000 publikummer i år.

Som stort set alle sommer- og festspil er Jels Vikingespil en frivilligt drevet forening med mere end 500 medlemmer, der favner alle sider af samfundet, så ud over at vi laver vikingespil og dermed teater hver sommer, så er vi også et fast holdepunkt for rigtigt mange mennesker.

Da ingen af de præsenterede hjælpepakker ser ud til at tilgodese foreninger som vores, er det vores håb, at vi med dette initiativ kan råbe Kulturministeren op, så også vi kan få hjælp til at komme igennem krisen.

Du kan læse brevet til Kulturminister Joy Mogensen her.

Foto: Jels Vikingespil