Billetter

Jels-vikinger sender coronastøtte retur

Selvom sommerens vikingetogt blev gennemført med en række corona-restriktioner, såsom begrænset antal publikum, så har de garvede Jels-vikinger alligevel formået at vende et budgetteret underskud på 240.000 kr. til et overskud på knap 300.000 kr.

2021-sæsonen bar allerede fra starten tydeligt præg af de restriktioner, som regeringen løbende indførte, og der skulle Jels-vikingerne hele tiden forholde sig til hvordan man kunne gennemføre årets forestilling under hensyntagen til de forskellige krav fra myndighederne.

Hvor mange publikum måtte man lukke ind? Kunne man åbne Valhal for musik og fest? Måtte man servere buffet inden forestillingen? Skulle publikum vise coronapas? Var der afstandskrav mellem hver gruppe af publikum? Alt sammen spørgsmål som blæste i vinden og med svar som kunne blive ændret med ret kort varsel.

Men Jels-vikingerne troede fra starten på at forestillingen om Rolf Krake og hans kæmpere kunne gennemføres med mindst 500 publikummer på friluftsscenen ved Jels Nedersø.

“Vi lagde budgettet derefter og selvom det ville give et underskud ca. 240.000 kr., så var vi stålsatte på at vi ikke skulle opleve endnu en sommer uden vikingespil i Jels. Vi var nervøs for at vores 500 frivillige og mange tusinde trofaste publikummer ville finde andet at bruge de fremtidige somre på”, fortæller Janus Harloff Lynggaard, formand for Jels Vikingespil.

Få uger før premieren på Krakes Kæmper blev restriktionerne omkring antallet af publikum ændret fra 500 til 1.000 pr. forestilling, og det har naturligvis været med til at præge årets regnskab i en positiv retning.

“Vi har naturligvis søgt økonomisk støtte i de hjælpepakker som politikerne har stillet til rådighed. Vi har til denne sæson fået en støtte på 350.000 kr., hvilket vi naturligvis er rigtig glade for, men vi er meget gladere for at kunne fortælle at vi betaler alle 350.000 kr. tilbage til staten igen, da vores regnskab ser meget positivt ud”, forklarer en tydeligvis glad og stolt formand for Jels-vikingerne.

På den kommende generalforsamling i Jels Vikingespil vil medlemmerne nemlig blive præsenteret for regnskabet for 2021-sæsonen. Her viser tallene at det budgetterede underskud på 240.000 kr. er blevet vendt til et overskud på hele 295.917 kr. – vel at mærke efter at de 350.000 kr. er tilbagebetalt.

Generalforsamlingen den 13. november sætter reelt punktum for 2021-sæsonen, men forberedelserne til 2022-sæsonen, hvor Jels-vikingerne opfører forestillingen “Danemordet” er allerede i fuld gang og billetsalget starter den 1. december.

Der var masser af drama, krig og kærlighed ved årets forestilling om Rolf Krake og hans kæmpere. Foto: Frank Cilius.