Billetter

Glade vikinger afslutter sæsonen stærkt

Søndag aften stod de frivillige Jels-vikinger på scenen for sidste gang i den 45. udgave af Jels Vikingespil. 13.730 gæster har set forestillingen om Rolf Krake og hans kæmpere på den flotte friluftsscene ved bredden af Jels Nedersø.

Efter sidste års aflysning af Jels Vikingespil, så har vikingerne været mere end klar til at tage på togt igen. Forberedelserne til denne sæson har dog været præget af skiftende retningslinjer og prøver, der siden starten har skullet foregå udendørs i det lunefulde danske forårs- og sommervejr.

Det er ikke kun prøverne der i år har været anderledes. Allerede i vinter tog vikingerne beslutningen om at den traditionelle vikingebuffet, som kan nydes inden forestillingen, skulle udskiftes med en picnickurv, da ingen kunne vide om man overhovedet kunne få lov til at åbne for Valhal pga. restriktionerne. Heldigvis har gæsterne taget rigtig godt imod picnickurven, og ingen er vist gået sultne hjem.

Også antallet af tilladte tilskuere har været med skiftende meldinger og først midt i juni, ca. tre uger før premieren, blev antallet af tilskuere til hver forestilling ændret fra 500 til 1.000, hvilket øjeblikkeligt gav ekstra travlhed i billetsalget.

“Vi har hele tiden skullet være klar til at kunne ændre kurs, da retningslinjerne jo hurtigt har kunnet ændre sig både i den ene, men også den anden retning – og vi i princippet fra den ene dag til den anden kunne gå fra at kunne gennemføre med 1.000 tilskuere og til dagen efter måske slet ikke måtte opføre forestillingen. Derfor er vi også meget tilfredse med at vi til de 19 forestillinger, hvor vi har haft tilskuere, også har haft tilskuerrækkerne godt besat i forhold til de restriktioner der har været”, fortæller en glad og lettet formand Janus Harloff Lynggaard, efter den sidste forestilling netop var afsluttet. Og han giver straks roserne videre til de mange frivillige.

“Jeg er sindssyg taknemmelig for og stolt af alle de frivillige, der har været med til at løfte de mange opgaver, der jo altid er forbundet med at lave vikingespil. Vi har i år skullet lave mange ting på andre måder end vi normalt gør, pga. restriktioner og retningslinjer, men det er som om at alle vores ca. 450 frivillige sammen har rykket frem i bussen, og det har virkelig gjort sammenholdet stærkere”, slutter Janus Harloff Lynggaard.

Nu er vikingerne gået i gang med det store oprydningsarbejde. Scenen skal tømmes, rekvisitter og kostumer skal tilbage på det store lager og bestyrelsen skal have gjort endelig status over året, der er gået. Men allerede inden 2021-sæsonen er afsluttet, er man for længst gået i gang med forberedelserne til næste års forestilling, som bliver skrevet af Morten Stenger og som igen har Louise Schouw i instruktørstolen.

Gæsterne kan således også næste år forvente masser af kærlighed, dramatik, og kampe på liv og død på den smukke friluftsscene i Jels, når vikingerne fra fredag den 1. juli 2022 åbner dørene til årets vikingespil. Billetsalget starter onsdag den 1. december 2021.

Foto: Jels Vikingespil