Billetter

Fra formand til konge

Efter en periode på otte og et halvt år som formand for Jels Vikingespil, har Janus Lynggaard fået tid til en helt ny rolle – bogstaveligt talt. I år er Janus nemlig tilbage på scenen, og det er ikke bare i en hvilken som helst rolle. Han spiller nemlig Thrym, jætternes konge.

Det er en rolle der passer den nu tidligere formand rigtig godt. I tiden som formand for Jels Vikingespil har der nemlig ikke været tid til også at være skuespiller.

“Jeg har savnet at være på scenen og deltage i samspillet med en masse dygtige og engagerede skuespillere. Det har virkelig været svært at undvære, og det er rart nu at være tilbage”, fortæller Janus i en kort pause i prøverne. “Fra at være involveret i stort set alle beslutninger, til nu kun at skulle koncentrere mig om skuespillet, det er faktisk lidt befriende”, smiler den ellers så grusomt sminkede jættekonge.

Janus Lynggaard kan opleves som jættekongen Thrym, sammen med de øvrige knap 150 frivillige skuespillere i årets forestilling ved Jels Vikingespil, der spiller på friluftsscenen i Jels hver aften kl. 20.00, fra fredag den 30. juni og frem til den 16. juli. Søndag den 2. juli er der eftermiddags forestilling kl. 16.00 og søndag den 9. juli holder vikingerne en velfortjent fridag, inden de tager hul på den sidste uge med forestillinger.

Du kan købe billetter til forestillingen samt til vikingebuffeten, som serveres i vikingernes festsal Valhal hver aften på https://jelsvikingespil.billetexpressen.dk/.

Foto: Frank Cilius

Foto: Frank Cilius