Billetter

Fantastisk start for Jels Vikingespil

Onsdag aften var der forpremiere på Ulvesommer, der er titlen på årets vikingespil i Jels. Og taget ud fra de 1.441 publikummers reaktion, så tegner årets stykke til at blive en stor succes.

I årets stykke mødes modsætninger: Eydis, datteren af den lokale gode, og hendes kamp mod hendes fars vilje. Den forbudte kærlighed til en træl, det ordnede mod kaos. Læg dertil stort drama og naturligvis en masse spændende kampscener, og du har opskriften på et spændende Jels Vikingespil.

Og der er noget der tyder på at også Jels Vikingespil på publikumssiden bliver en stor succes.

“Vi har solgt helt utrolig mange billetter i forsalg i år”, fortæller formand Bruno Bennedsen og fortsætter: “Hvis billetsalget fortsætter så flot, så tror jeg på at vi kan overgå sidste års rekordsæson, hvor vi havde over 20.000 gæster inde og se forestillingen”.

Publikumsanmeldere med stor ros
Traditionen tro havde vikingespillet inviteret tre familier til at være gæsteanmeldere. Det er tre tilfældigt udvalgte familier, i forskellige aldersgrupper, der giver deres anmeldelse af forestillingen.

“Vi vil meget gerne høre hvad vores helt almindelige publikum synes om forestillingen. Professionelle anmeldere kan deres job, men hvad synes »Familien Danmark« om det vi laver? Det er mindst lige så interessant for os, for det er jo dem vi spiller for”, forklarer Bruno Bennedsen.

Og de synes godt om det.

Familien Holgersen fra Fredericia gav stykket 5 ud af 5 mulige vikingehjelme og beskriver stykket som en god historie for alle aldre, med storslåede præstationer og kulisser og en fantastisk oplevelse.

Familien Jensen fra Bramming gav stykket 4 vikingehjelme og beskriver stykket som overraskende med gode kampscener. Alt i alt en dramatisk totaloplevelse i smukke omgivelser.

Familien Draaby fra Bække gav også 4 vikingehjelme og beskriver stykket som en rigtig god oplevelse – en særlig oplevelse med udendørs forestilling, som indeholder humor, handling og spænding.

“Flotte anmeldelser, som vi naturligvis er super stolte af. Det fortæller os, at vi har ramt rigtigt med årets forestilling”, lyder det ydmygt fra vikingernes formand Bruno Bennedsen.

Ud over de flotte kulisser og rekvisitter, så har vikingespillet noget nyt med på scenen i år, nemlig hele seks lurspillere. Tidligere har man kun oplevet lurspillerne som starten på vikingespillet, men i år er Jels Vikingespil blevet begavet med to store fondsbevillinger fra SE Vækstpulje og Nordea Fonden, der har gjort det muligt at få støbt seks nye bronzelurer. På den måde bliver årets stykke en endnu mere autentisk vikingeoplevelse.

Den smukke friluftsscene var godt fyldt til onsdagens forpremiere på Ulvesommer. Foto: Jels Vikingespil.

KØB BILLET