Billetter

Endnu en god start til Jels-vikingerne

Årets vikingespil i Jels har igen i år fået en fantastisk start. Til de fem første forestillinger har der været over 6.000 gæster inde og se “Ringguldet”.

Årets forestilling handler om Gorm den Gamles kamp om at samle Danmark under ét banner. Vi følger ham på hans rejse fra England tilbage til Danmark, hvor han som udenforstående skal overbevise de siddende stormænd om, at han er den rette til at være deres herre. Til dette gør han brug af den store guldskat, han har med sig. Mellem kampe og udfordringer med stormændene får Gorm heldigvis også tid til kærligheden.

Til forpremieren den 3. juli var der, udover pressen, også inviteret tre familier, som skulle anmelde forestillingen. De tre familier kom fra henholdsvis Løjt Kirkeby, Kruså og Tønder – og var alle repræsenteret i tre generationer.

Familierne beskrev bl.a. forestillingen som dramatisk med en god historie, gode effekter og dygtige skuespillere samt spændende kampscener. Et drama fra start til slut i en rigtig flot opsætning, som dog var lidt sørgelig, men til gengæld næsten som taget ud af historiebøgerne. Samlet gav familierne, på tværs af generationerne 4½ vikingehjelme ud af 5 mulige.

“Vi er, igen i år, utroligt glade for den fantastiske start vi har fået. Selvom sommervejret stadig lader vente på sig, så har vores trofaste publikum ikke svigtet os. Men vi håber da naturligvis, at temperaturen lige kan få et par grader op ad skalaen”, udtaler Bruno Schmidt Bennedsen, formand for Jels Vikingespil.

Ringguldet spilles hver aften kl. 20.00 til og med den 21. juli med undtagelse af søndag den 14. juli, hvor vikingerne holder en velfortjent fridag. Billetter kan købes online lige her.

Foto: Jels Vikingespil