Billetter

Den Sidste Viking imponerede publikum

Søndag aften afsluttede Jels Vikingespil sæsonen med et flot fyrværkerishow. 16.705 gæster har gennem de seneste uger indløst billet til årets forestilling Den Sidste Viking.

Forestillingen, som var den 47. udgave, som Jels-vikingerne opførte på den smukke friluftsscene ved Jels Nedersø, har fået rigtig flotte ord med på vejen fra både anmeldere og gæster.

“Vi har fået utrolig flotte anmeldelser fra de anmeldere vi har haft besøg af, men vigtigst af alt, så har vi fået rigtig, rigtig mange og flotte tilbagemeldinger fra vores gæster. Historien roses, skuespillet, lyden, lyssætningen, scenografien samt betjeningen hele vejen rundt får rosende ord med på vejen”, fortæller en tydeligt glad og stolt Janus Harloff Lynggaard, formand for Jels Vikingespil.

Ekstra plads har været en succes
I de seneste to sæsoner har der været en tom plads mellem de forskellige grupper på tilskuerrækkerne. Først som en del af corona-restriktionerne og sidste år som en form for “velfærdsafstand”. Noget gæsterne har sat stor pris på, så derfor besluttede vikingerne allerede i vinters at give alle pladser på det smukke amfiteater ekstra 10 cm., hvilket naturligt nok har resulteret i en reduktion af den samlede kapacitet – fra knap 1.500 gæster til lige omkring 1.200 gæster pr. aften.

“Ved at give alle gæster ekstra plads, så kommer vi ikke til at kunne slå tidligere tiders besøgsrekorder, men for os er succes ikke nødvendigvis lig med at der bliver slået rekord, men derimod at de gæster der besøger os, har en rigtig god oplevelse. Det er vi ret overbeviste om betaler sig i længden”, slutter Janus Harloff Lynggaard, mens han kigger udover de tomme tilskuerrækker, hvor gæst nr. 750.000 gennem tiderne, netop denne aften overværende forestillingen.

Årets forestilling handlede om Harald Hårderåde, der historisk set betragtes som den sidste viking der levede – men dermed er det ikke sagt at det nu er slut med vikingespil i Jels – slet ikke. Jels-vikingerne vender nemlig vikingehistoriebogen om og starter på side ét, når der næste år opføres en forestilling fra vikingetidens begyndelse. Gæsterne kan igen forvente kampe på liv og død, kærlighed og dramatik på friluftsscenen i Jels, når vikingerne fra fredag den 5. juli 2024 åbner dørene til forestillingen “Skjoldungen”. Billetsalget starter den 1. december 2023.

Foto: Jels Vikingespil