Billetter

Den Sidste Viking er klar til årets togt!

Jels-vikingerne finpudser i disse dage de sidste detaljer, inden Den Sidste Viking, der er titlen på årets forestilling, har premiere fredag den 30. juni.

I de sidste mange dage og uger har det summet af liv på og omkring Friluftsteateret i Jels. På selve scenen bliver der øvet på livet løs. Instruktør Louise Schouw instruerer de frivillige skuespillere og de forskellige scener bliver øvet igen og igen, så både replikker, tøj- og sceneskift sidder lige i skabet.

På hele området omkring Friluftsteateret bliver der også knoklet for at få de sidste ting på plads. Boderne bliver rengjort, produkter sættes på hylderne og gruset bliver revet, så hele området tager sig ud fra den bedste side. Der er ikke mange steder i og omkring Friluftsteateret, hvor der ikke har været et par frivillige hænder forbi.

“Når først skuespillerne trækker i kostumerne, sminken kommer på og vores mange, mange frivillige, både på og udenfor scenen møder op for at gøre klar til årets vikingetogt, så begynder det virkelig at lugte af vikingespil – og den lugt kan jeg godt lide”, fortæller Janus Harloff Lynggaard, formand for Jels Vikingespil, med et smil på læben.

Årets forestilling, Den Sidste Viking, er skrevet af Morten Stenger, der også skrev sidste års forestilling. Handlingen er baseret på den legendariske Harald Hårderådes liv nær vikingetidens slutning. Det er en fortælling om krig og kærlighed, hvor konger kæmper om troner, imens venner kæmper for hinanden og dem de elsker.

Jels Vikingespil har premiere fredag den 30. juni og spiller hver aften kl. 20.00 frem til den 16. juli. Søndag den 2. juli er der eftermiddagsforestilling kl. 16.00 og søndag den 9. juli er der ingen forestilling, mens der ligesom sidste år er en sen aftenforestilling med start kl. 21.00 mandag den 10. juli.

Harald Hårderåde (nr. tre fra højre) skal så utroligt meget igennem for at vinde kærligheden. Foto: Frank Cilius / Jels Vikingespil.