Billetter

Den Sidste Viking blev også en økonomisk succes

Ved weekendens generalforsamling hos Jels Vikingespil blev regnskabet for sommerens vikingetogt fremlagt, og det viser at vikingerne generede et overskud på hele 637.013 kr.

Sommerens forestilling “Den Sidste Viking” blev ikke kun en stor publikumssucces, men også en økonomisk succes. Udover at forestilling af mange gæster blev betegnet det bedste i vikingernes snart 50 år lange historie, så gav forestillingen også en økonomisk gevinst på intet mindre end 637.013 kr.

“Vi er pavestolte over det resultat som vores mere end 500 frivillige har været med til at lave. Vi har bl.a. nogle rigtig, rigtig dygtige afdelingsledere, der overholder deres budgetter og laver gode aftaler leverandørerne”, fortæller Janus Harloff Lynggaard, formand for Jels Vikingespil.

I regnskabet fremgår det også at Jels-vikingerne gav hele 100.000 kr. i støtte til Thorhallen i Jels, da Thorhallen stod i svære økonomiske vanskeligheder og var lukningstruet. Det fremgår også at der det seneste år er blevet lavet nyinvesteringer for lidt over 104.000 kr., bl.a. blev der indkøbt helt nye lurer og sværd.

“Vi vil inden næste sommer lave nogle store investeringer, som vi har skubbet foran os de seneste år. Det er også derfor vores investeringsbudget for 2024 er historisk højt, nemlig på hele 900.000 kr. Vi skal bl.a. have mere strøm trukket rundt, da vores effekter, lyd og lys hvert år kræver mere og mere”, forklarer formanden.

Næste sommers forestilling bærer titlen “Skjoldungen” og har premiere fredag den 5. juli. Billetsalget starter lige om lidt – helt præcis den 1. december.

“Den Sidste Viking” blev også en økonomisk succes for Jels-vikingerne. Foto: Frank Cilius / Jels Vikingespil.