Billetter

Danemordet blev endnu en succes for Jels-vikingerne

Sent søndag aften blev der sat punktum for den 46. udgave af Jels Vikingespil – og det var til stående ovationer fra publikum. I løbet af de sidste små 3 uger har 16.209 tilskuere set forestillingen om Danemordet.

Efter sidste års forestilling, som blev afholdt i skyggen af corona-pandemien, med diverse restriktioner til følge, så var Jels-vikingerne spændte på hvordan årets forestilling, Danemordet, ville blive modtaget. Heldigvis så er næsten alt forløbet efter planen.

“Vi har været spændte på hvordan det ville gå i år, da det jo er første år efter pandemien, uden restriktioner, som har vendt op og ned på mange ting. Ville vores trofaste gæster stadig bakke op og besøge os? Kunne vi finde de frivillige som vi skulle bruge? Det var blot nogle af de bekymringer vi har siddet med, men som vi ikke må negligere”, fortæller Janus Harloff Lynggaard, formand for Jels Vikingespil.

Men de fleste bekymringer er heldigvis blevet gjort til skamme, selvom besøgstallet ikke det samme som i årene før pandemien. Med til den betragtning skal der så også lægges at Jels-vikingerne, efter tilbagemeldinger fra sidste års gæster, har valgt at fortsætte med den afstandsrestriktion, som man blev tvunget til at indføre ved sidste år. Derfor er antallet af tilskuerpladser reduceret med ca. 20% til årets forestilling.

“Når vi får så mange positive tilbagemeldinger fra publikum på at det var dejligt med ekstra plads, så er vi selvfølgelig nødt til at lytte til det, så derfor var det ikke en svær beslutning af tage”, forklarer Janus Harloff Lynggaard, inden han sender endnu et blik ned på netop tilskuerpladserne og fortsætter:

“Vi håber rigtig meget på at kunne byde publikum velkommen på nogle helt nye tilskuerrækker til næste års forestilling og naturligvis også til VM i maraton kano og kajak til næste efterår, hvor friluftsteateret jo skal danne stævnecentrum. Men det er ikke noget vi selv kan stå med, hverken økonomisk eller organisatorisk, men mon ikke vi kan komme i mål via vores gode samarbejde med Vejen Kommune”.

Men uanset om drømmen om nye tilskuerpladser bliver opfyldt eller ej, så kan gæsterne også næste år forvente masser af kærlighed, dramatik, og kampe på liv og død på friluftsscenen i Jels, når vikingerne fra fredag den 30. juni 2023 åbner dørene til forestillingen “Den Sidste Viking”. Billetsalget starter den 1. december 2022.

Foto: Jels Vikingespil