Billetter

Alternativ vikingesommer i Jels

Selvom vikingespillet er aflyst, så kommer der alligevel liv på og omkring den smukke friluftsscene i Jels denne sommer.

Som så meget andet, så er denne sommer slet ikke som den plejer at være. Sommer plejer nemlig at være lig med vikingespil på friluftsscenen ved Jels Nedersøs bred, men sådan bliver det desværre ikke i år. Udbruddet af coronavirus og det deraf indførte forsamlingsforbud, har sat en stopper for både forberedelserne og muligheden for at fylde amfiteateret med publikum.

Men ligesom vikingerne for ca. 1.000 år siden, så er heller ikke Jels-vikingerne til at slå ud af kurs. Nu hvor man må samles i lidt større grupper igen, så er der planlagt en del aktiviteter, hvor de mange frivillige alligevel kan få lidt af fællesskabsfølelsen ind under huden.

“Vi glæder os over at det igen er muligt at samles. Selvom det naturligvis bliver i små grupper og under andre forhold end vi er vant til, så har vi vist alle savnet at se hinanden og mærke sammenholdet, høre røverhistorierne og hjælpe til der, hvor den enkelte har mulighed for det”, fortæller Janus Lynggaard, formand for Jels Vikingespil.

Vikingerne bruger nemlig det, som skulle have været den første spilleuge, til at få renoveret og vedligeholdt på en del af bygningerne, samt at bygge et helt nyt kaffe- og ishus på Vikingetorvet. På selve amfiscenen har instruktør Louise Schouw og fægtemester David Owe indvilliget i at lave et talentprogram, for både børn, unge og voksne, hvor der kommer fokus på skuespillet. Faktisk er talentprogrammet allerede i gang og de der har lyst til at være med i det, mødes næste gang lørdag den 27. juni kl. 11.00 på friluftsscenen.

Normalt vil der i spilleperioden være oprettet en vikingelejr, hvor en stor del af de frivillige bor i enten campingvogn eller telt. Dette har vikingespillet også fået tilladelse til i år, men størrelsen på lejren bliver, pga. kravene fra myndighederne slet ikke så stor, som den plejer.

Billetsalg skydes i gang
Selvom vikingespillet i 2020 er aflyst, betyder det ikke at vikingerne ikke har noget til det trofaste publikum denne sommer. Vikingerne er nemlig gået digital og udgiver en podcast, hvor man kan komme med om bag kulisserne i Jels Vikingespil. Det er vikingespillets lydmand Kim Eskesen, der sammen med instruktør Louise Schouw står for at lave denne podcast. Lige nu er de ved at lægge sidste hånd på arbejdet.

Fredag den 3. juli kl. 20.00 skulle Krakes Kæmper have haft premiere, og på netop det tidspunkt sættes der gang i billetsalget til 2021-forestillingen, hvor historien om Rolf Krake og hans kæmper er blevet udskudt til. Billetsalget foregår som altid lige her.

Alternativ vikingesommer i Jels
Der bliver hverken sværdkampe eller special effekts på den smukke friluftsscene ved Jels Nedersø i sommeren 2020. Foto: Jels Vikingespil.