Billetter

Starkad gav penge i vikingekassen

Selvom vi går mod vinteren, så er Jels-vikingerne ikke gået i hi. Ved den netop overståede generalforsamling fik vikingerne ny formand, og regnskabet for jubilæumsforestillingen viste et imponerende overskud.

Information

Sommerens 40-års jubilæumsforestilling om den mægtige Starkad, trak næsten 20.000 tilskuere til vikingespillet i Jels. Tilskuertallet, som er det tredje bedste i de sidste 30 år, har sat sit tydelige præg på årets regnskab, som netop er blevet afsluttet. Regnskabet viser et overskud på ikke mindre end 443.826 kr.

Regnskabet blev præsenteret på den netop overståede generalforsamling i Jels Vikingespil, hvor bestyrelsen kunne gøre status over den netop overståede sæson, og kigge frem mod den nye sæson, som venter lige om hjørnet.

Ikke en let beslutning
Den nye sæson, bliver med en ny formand ved roret. Den tidligere formand Janus Lynggaard meddelte i løbet af efteråret, at han ikke ønskede at fortsætte i bestyrelsen efter generalforsamlingen. Dermed skulle bestyrelsen finde en ny formand. Valget faldt på Bruno Schmidt Bennedsen, som har været med i vikingespillet i 22 år.

“Det har været en svær beslutning, måske den sværeste beslutning for mig nogensinde. Jeg har været utrolig glad for og stolt over, at have været formand for Jels Vikingespil gennem de seneste 8½ år. Der har været så mange sejre, der har været mange udfordringer – og vi er kommet langt. Når jeg trækker mig nu, skyldes det, at jeg ikke føler, jeg kan levere varen lige nu”, fortalte den afgående formand på generalforsamlingen.

Janus er dog ikke færdig med at lave vikingespil i Jels. Han vil stadig været at finde, enten på eller omkring scenen de næste mange år – bare ikke som formand.

“Jeg er utrolig stolt over at bestyrelsen har peget på mig som den nye formand. Jeg glæder mig til at komme i gang med den nye sæson, og jeg er sikker på at det, igen, bliver et brag af et vikingespil vi får at se på scenen til sommer”, forklarede den tydeligt stolte nyvalgte formand, Bruno Schmidt Bennedsen.